Yaşam ve İnsanlar Düşünce

28 Ağustos 2011 Pazar

Kürdan Kebabı







































Kürdan Kebabı


Köftesi İçin

Yarım kilo yağsız kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş sarmısak
1 çay bardağı ekmek içi
tuz
karabiber
nane
Köfteler yoğrulur ve yuvarlak biçim verilir.Az yağda rengi dönene kadar kızartın.
1 kilo patlıcanı yassı yassı doğrayın acı suyunun gitmesi için tuzlu suya bastırın .sonra süsün ve iyice kurulayın.Kızgın yağda kızartın.
Ardından kızarttıgınız patlıcanlardan iki tanesini x şeklinde tezgaha serin ortasına köfteyi koyun ve kürdanla tutturun.Üzerine sivri biber,domates ve kaşar rendesi koyarak lezzet katabilirsiniz.Bir fırın tepsinine salça ,baharat ve az bişey tuz koyup suyla açıp,bu karışımı tepsideki kürdan kebaplarının üzerine gezdirin.Afiyet olsun

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık hayırlı bayramlar

Back to Home. Back to Top Geliştiren İzmir Çetesi Mr. Kurtbey v2 Blogger Seo Templates..