28 Ağustos 2011 Pazar
Kürdan Kebabı
Kürdan Kebabı
Köftesi İçin
Yarım kilo yağsız kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş sarmısak
1 çay bardağı ekmek içi
tuz
karabiber
nane
Köfteler yoğrulur ve yuvarlak biçim verilir.Az yağda rengi dönene kadar kızartın.
1 kilo patlıcanı yassı yassı doğrayın acı suyunun gitmesi için tuzlu suya bastırın .sonra süsün ve iyice kurulayın.Kızgın yağda kızartın.
Ardından kızarttıgınız patlıcanlardan iki tanesini x şeklinde tezgaha serin ortasına köfteyi koyun ve kürdanla tutturun.Üzerine sivri biber,domates ve kaşar rendesi koyarak lezzet katabilirsiniz.Bir fırın tepsinine salça ,baharat ve az bişey tuz koyup suyla açıp,bu karışımı tepsideki kürdan kebaplarının üzerine gezdirin.Afiyet olsun
Etiketler:
islim kebabı kürdan kebabı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
ellerinize sağlık hayırlı bayramlar
Yorum Gönder