Yaşam ve İnsanlar Düşünce

6 Ağustos 2011 Cumartesi

Kaygana:)



Merhabalar....Sevgili blog okuyucularım...
Bugünde sizlerle yeni bir tarif postuyla beraberim..Adı kaygana yani burda (Rize'de)böyle deniyor.

Malzemeler
2 su bardağı süt
4 kaşık un
Bi tutam tuz
2 yumurta

İç Malzeme
Beyaz peynir
Maydanoz

Yapılışı
Süt,un tuz yumurtayı bir kaba alıp boza kıvamına gelinceye,pütürtü kalmayıncaya kadar çırpıyoruz.Ardından krep tavasına kepçe kepçe döküyoruz.Bu işlemi hamur bitene kadar yapıyoruz.Sonra yaptığımız her bir krep hamurunun ortasına iç malzemeyi koyup resimdeki gibi sarıyoruz.Ben iç malzeme olarak peynirli yaptım ,patates,kıyma hertürlü güzel olur..Sardığımız bu krepleri tavaya bir iki damla yağ damlatıp yiyeceğimiz zaman kızartıyoruz.Sarılmış biçimde buz dolabında iki gün durabilir,hem hafif hem de çok leziz...Şimdiden afiyetler olsun.
Hoşçakalın:)

10 yorum:

ayak izleri-sevgi dedi ki...

çok güzel görünüyor.. akşamdan yapılıp gece sahur için kızartılabilir.. aldım gitti tarifi..

anneanneninemekleri dedi ki...

Çok severim ellerine sağlık.

aymuca:) dedi ki...

ewt tamda ramazanlık.:)

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Bizdede akıtma denir. çok severim. ellerine sağlık

pembe kekik dedi ki...

Elinize sağlık.Nefis:)

muko dedi ki...

akıtma krep kaygana ne çok ismi var mübarek:)
ama ben kayganayı iç malzemlerini krpe hamurunun içine karıştırıp öylece pişiriyorum ve öyle biliyorum her kese göre değişiyor demek tarifler

eline sağlık çok güzel görünüyorr

aymuca:) dedi ki...

Bir çok ismi var mukocum..bizim buralarda da böyle yapılıyor..

ayse dedi ki...

Ama bu çok lezzetli bi şeye benziyo, neden adı kaygana ki ki ki :))

aymuca:) dedi ki...

Ewt lezzetlidir;)) bilmem bende adını böyle öğrendim annemden,anneannemden;))

safiye serbest dedi ki...

Tarifin yayında arkadaşım desdegin için teşekkürler harika bir yöresel lezzet kazandırdın etkinlige tekrar beklerim katılmanı bu güzel tariflerinle

Back to Home. Back to Top Geliştiren İzmir Çetesi Mr. Kurtbey v2 Blogger Seo Templates..