Yaşam ve İnsanlar Düşünce

11 Ağustos 2011 Perşembe

Haset ve Kıskançlık Ne Kötü Şeydir..

Merhabalar sevgili blog okuyucularım....
Şİmdi bu ne başlık diyeceksiniz biliyorum....Amma velakin terbiyesizlik yapmayı marifet bilen bir densiz,üşenmeyip bloğumu inceleyip,aşağılayıcı,alaycı ve de çok basit terimler kullanarak bana yorum atmış.Beğenmiyorsan inceleme,ne diye vakit geçiriyorsun değilmi????Ya sabır..Çekememezlik,haset ne kötü şey,ah bir bilseler..

Bu konu ile ilgili bir hadis...
"Birbirinize haset etmeyinız, alış verişte müşteri kızıştırmayınız, birbirinize buğz etmeyiniz, birbirinizden yüz çevirmeyiniz!... Ey Allah'ın kulları! kardeş olunuz! Müslüman müslümanın kardeşidir: Ona zulmetmez, onu yardımsız bırakmaz, onu küçük görmez. (Göğsüne işâret ederek) Takvâ buradadır, takvâ buradadır, takvâ buradadır! Kişiye kötülük olarak müslüman kardeşini hor görmesi yeter. Her Müslümanın kanı, malı ve namusu diğer müslümana haramdır. Allah, sizin bedenlerinize ve sûretlerinize değil, ancak kalplerinize bakar." (Müslim, Birr, 32-33)


5 yorum:

ayse dedi ki...

Kİmse o yazıları yazan, dediğin gibi hasetten yapmış. Sonuç olarak buraya yazdığın yazılarda kimsenin bir şeyine laf söylemiyosun. Bu kadar da üstünde inceleme yapabiliyorsa ya çok boş ve ne yapacağını şaşırmış biri, ya da tamamen sana gıcık olmuş biri. Her halükarda da ayıp!

Unknown dedi ki...

moral bazmaya değmez arkadaşım,sen yolunda devam etmelisin,kıskanan kıskansın,yüksek moralli günler dilerim...

Begonvilli Ev dedi ki...

Bu blogda, bunları hak edecek bir şey göremiyorum. Gerçi niyeti kötü olan,üzmek incitmek olan ne yapar eder bulur. Lütfen üzülmeyin ve yolunuza devam edin.

pembe kekik dedi ki...

Böyle şeylerin üzerinde durup moralinizi bozmayın.Sevgiler:)

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

Malesef böyle dengesiz kıskanç insanlar var çevremizde arkadaşım boşver takma kafana böyle çukurları... Sevgiler...

Back to Home. Back to Top Geliştiren İzmir Çetesi Mr. Kurtbey v2 Blogger Seo Templates..