29 Ağustos 2012 Çarşamba
İstanbul' Çuf Çuf:))
Merhabalar ....Blog arkadaslarım kendime tatil ilan ediyorum veee İstanbul 'a gidiyorum. Hem sevdiklerimi ziyaret hem de eğlenmeye :)) Herkese sevgiler....İstanbul yolcusu kalmasınnnnn:)))
20 Ağustos 2012 Pazartesi
10 Ağustos 2012 Cuma
Evliliğimizin 3.yıldönümü
Bugün itibarıyla evliliğimizde 3,aşkımızda 9 yılı geride bıraktık :)Seni ölesiye seviyorum...ve maşallah bize deyip kaçıyorum. Çünkü gidip hazırlanmam lazım yemeğe çıkacağız :)))))))))
1 Ağustos 2012 Çarşamba
HAŞHAŞLI ŞERBETLİ TATLI
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şurup için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
-
- Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
- Yağ, yoğurt, haşhaş, irmiğide ekleyip karıştırın.
- Un vanilya ve kabartma tozunuda katıp karıştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine döküp 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün
- Tamamen kabarıp, kızarmaya başlayınca ısıyı 180 dereceye düşürün.
- Tatlının üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
- Tatlı soğurken, şeker ve suyu bir tencereye koyun, limonu ilave edin ve altını yakın.
- Şeker eriyene kadar karıştırın. tuzunu atın. 30 dakika kadar kaynayan şurubu ocaktan alıp soğuk tatlının üzerine dökün
- Ya da önce şerbeti pişirin. Soğuk şurubu, sıcak tatlının üzerine dökün.
- Arzuya göre üzerine kremşanti dökün.
- 2 saat sonra servis yapabilirsiniz.
31 Temmuz 2012 Salı
30 Temmuz 2012 Pazartesi
Yoğurt Tatlısı
YOĞURT TATLISI
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı irmik
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
yarım limon suyu
2-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için: 4 bardak şeker,4 bardak su,
1 kaşık limon suyu
Şerbet için su ve şeker kaynatılır, çok
koyu olmayan bir şerbet hazırlanır, ocaktan almadan önce limon suyu eklenir,
soğumaya bırakılır.
Hazırlanışı:
Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi
çırpılır. Sıvıyağ ve yoğurt eklenir, çırpmaya devam edilir, limon suyu eklenir,
çırpılır. İrmik, un ve kabartma tozu eklenir, karıştırılır, yağlanmış yuvarlak
bir tepsiye dökülür, orta ısıda pişirilir. Tatlı pişip ilk sıcaklığı çıktıktan
sonra soğuk şerbet üzerine gezdirilir.
26 Temmuz 2012 Perşembe
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
1 Paket etimek
1 Lt süt
1 Su bardagı toz şeker
4 kahve fincanı un
50 gr Margarin
1 Paket vanilya
Şerbeti için
2 Su bardağı su
1 su bardağı şeker
2-3 Damla limon suyu
Yapılış
Şerbeti kaynatıp borcama dizdiğimiz etimekleri ıslatalım.Şerbet ılık ya da soğuk olabilir.
Muhallebi malzemesini ocakta çırpa çırpa fofur fokur olana kadar pişirelim.Vanilyasını ocaktan almaya yakın koyalaım ki hoş kokusunu yok etmesin.
Arzuya göre fındık tarçın ile süslenebilir.Soğuk servis edilir.
1 Paket etimek
1 Lt süt
1 Su bardagı toz şeker
4 kahve fincanı un
50 gr Margarin
1 Paket vanilya
Şerbeti için
2 Su bardağı su
1 su bardağı şeker
2-3 Damla limon suyu
Yapılış
Şerbeti kaynatıp borcama dizdiğimiz etimekleri ıslatalım.Şerbet ılık ya da soğuk olabilir.
Muhallebi malzemesini ocakta çırpa çırpa fofur fokur olana kadar pişirelim.Vanilyasını ocaktan almaya yakın koyalaım ki hoş kokusunu yok etmesin.
Arzuya göre fındık tarçın ile süslenebilir.Soğuk servis edilir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)