YOĞURT TATLISI
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı irmik
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
yarım limon suyu
2-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için: 4 bardak şeker,4 bardak su,
1 kaşık limon suyu
Şerbet için su ve şeker kaynatılır, çok
koyu olmayan bir şerbet hazırlanır, ocaktan almadan önce limon suyu eklenir,
soğumaya bırakılır.
Hazırlanışı:
Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi
çırpılır. Sıvıyağ ve yoğurt eklenir, çırpmaya devam edilir, limon suyu eklenir,
çırpılır. İrmik, un ve kabartma tozu eklenir, karıştırılır, yağlanmış yuvarlak
bir tepsiye dökülür, orta ısıda pişirilir. Tatlı pişip ilk sıcaklığı çıktıktan
sonra soğuk şerbet üzerine gezdirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder