Yaşam ve İnsanlar Düşünce

1 Ağustos 2012 Çarşamba


HAŞHAŞLI ŞERBETLİ TATLI
Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şurup için
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

    • Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
    • Yağ, yoğurt, haşhaş, irmiğide ekleyip karıştırın.
    • Un vanilya ve kabartma tozunuda katıp karıştırın.
    • Yağlanmış fırın tepsisine döküp 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün
    • Tamamen kabarıp, kızarmaya başlayınca ısıyı 180 dereceye düşürün.
    • Tatlının üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
    • Tatlı soğurken, şeker ve suyu bir tencereye koyun, limonu ilave edin ve altını yakın.
    • Şeker eriyene kadar karıştırın. tuzunu atın. 30 dakika kadar kaynayan şurubu ocaktan alıp soğuk tatlının üzerine dökün
    • Ya da önce şerbeti pişirin. Soğuk şurubu, sıcak tatlının üzerine dökün.
    • Arzuya göre üzerine kremşanti dökün.
    • 2 saat sonra servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

ada ve deniz dedi ki...

ellerine sağlık:))

Back to Home. Back to Top Geliştiren İzmir Çetesi Mr. Kurtbey v2 Blogger Seo Templates..