Yaşam ve İnsanlar Düşünce

30 Kasım 2011 Çarşamba

Patlıcan Oturtma

Malzemeler
Yarım kiloya yakın kıyma
5 adet patlıcan
4 adet iri patates
3 adet kırmızı biber
2 adet soğan
2 diş sarmısak
Sıvıyağ
Tereyağı
Salça
2 Diş sarımsak
tuz
karabiber
nane
kekik
Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulup ,tuzlu suda beklettikten sonra,kurulayıp yağda kızartılıp bi kenara alınır.Patatesler de yuvarlak kesilip kızgın yağda kızartılır.Fırın tepsisinin en altına patates,üzerine patlıcan konur.Sonra bir tavaya sıvıyağ ve tereyağı konur.Küp küp kesilmiş soğan iyice kavrulur.Sarmısaklarda kavrulur.Üzerine salça eklenir.Kıymayı ve küp küp kesilmiş kırmızı biberde eklenip iyice kavrulur.Baharat olarak tuz,karabiber,nane,kekik koydum.Bu karışımı patetes ve patlıcan dizili tepsiye güzelce sıvadım.Üzerine kaşar rendeledim.En sonda bir kasede salça açıp üzerine gezdirdim.180 derecede yaklaşık yarım saat pişirdim.
Afiyet olsun:)))

6 yorum:

Elif'in Terazisi dedi ki...

Ellerine sağlık canım, afiyet bal şeker olsun:)

birtutamkekik dedi ki...

pişmiş halini pek bi merak ettim tatlım bak şimdi:)
şöööyle nar gibi kızarmış kaşarları ettim de,tadından yenmezz be yekemm bee:))
ellerine sağlık canısı...
kucak dolusu sevgilerimle..
:)))

olsa da yesek suzan dedi ki...

en sevdiğim yemeklerden biri bir patlıcan sever olarak ellerine sağlık sevgiler...

zeymuran dedi ki...

çok guzel gorunuyor canım ellerıne sağlık

Gülcan dedi ki...

CANIM BENİM ELLERİNE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNÜYOR SEVGİLER.

Fatma dedi ki...

çok çok güzel ))) ellerin sağlık patlıcan sevilmezmi yaaa

Back to Home. Back to Top Geliştiren İzmir Çetesi Mr. Kurtbey v2 Blogger Seo Templates..