Büyük üstat Neşet Ertaş 'a Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.
25 Eylül 2012 Salı
22 Eylül 2012 Cumartesi
Gezdim tozdum döndüm
20 günlük bir istanbul tatilinin ardından burdayim. Güzel anılar, hoş fotoğraflarla döndüm..seviyorum doğup büyüdüğüm bu yedi tepeli sehri :))
29 Ağustos 2012 Çarşamba
İstanbul' Çuf Çuf:))
Merhabalar ....Blog arkadaslarım kendime tatil ilan ediyorum veee İstanbul 'a gidiyorum. Hem sevdiklerimi ziyaret hem de eğlenmeye :)) Herkese sevgiler....İstanbul yolcusu kalmasınnnnn:)))
20 Ağustos 2012 Pazartesi
10 Ağustos 2012 Cuma
Evliliğimizin 3.yıldönümü
Bugün itibarıyla evliliğimizde 3,aşkımızda 9 yılı geride bıraktık :)Seni ölesiye seviyorum...ve maşallah bize deyip kaçıyorum. Çünkü gidip hazırlanmam lazım yemeğe çıkacağız :)))))))))
1 Ağustos 2012 Çarşamba
HAŞHAŞLI ŞERBETLİ TATLI
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şurup için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
-
- Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
- Yağ, yoğurt, haşhaş, irmiğide ekleyip karıştırın.
- Un vanilya ve kabartma tozunuda katıp karıştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine döküp 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün
- Tamamen kabarıp, kızarmaya başlayınca ısıyı 180 dereceye düşürün.
- Tatlının üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
- Tatlı soğurken, şeker ve suyu bir tencereye koyun, limonu ilave edin ve altını yakın.
- Şeker eriyene kadar karıştırın. tuzunu atın. 30 dakika kadar kaynayan şurubu ocaktan alıp soğuk tatlının üzerine dökün
- Ya da önce şerbeti pişirin. Soğuk şurubu, sıcak tatlının üzerine dökün.
- Arzuya göre üzerine kremşanti dökün.
- 2 saat sonra servis yapabilirsiniz.
31 Temmuz 2012 Salı
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)