Yaşam ve İnsanlar Düşünce

31 Aralık 2011 Cumartesi

Mutlu yıllarrrrrr

Herkese saglik mutluluk huzur dolu yeni bir yıl dilerim sevgiyle kalın...

20 Aralık 2011 Salı

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta
Malzemeler
Keki İçin
2 kahve fincanı Şeker
1 kahve fincanı kakao
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı süt
2 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Üstünü Islatmak İçin 
2 kahve fincanı süt
Süslemek İçin
1 paket krem şanti,şantinin üzerinde ne kadar sütle yapıldığı yazıyor.
1 paket çikolata sosu,çikolata soununda üzerinde nekadr süt kullanacağımız yazıyor.
Not:Bu tarif için harcanacak toplam süt miktarı 1 ltdir.
Hazırlanışı
Kek çırpma kabına önce şeker ve yumurtayı alıp iyice köpürene kadar çırpıyoruz.Ardından diğer kek malzemelerini de ekleyip çıpma işlemine devam ediyoruz.Çırpma işi bittikten sonra,yağlanmış kare borcama kekimizi döküp,önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip pişiriyoruz.Evet yanlış görmediniz yağ yok kek malzemesinde,ama tadı da bir o kadar güzel.Keki borama dökerken miktarının az görünmesi sizi yanıltmasın çünküü kabaracak:)Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkınca 2 finan süt ile ıslatın.Soğuduktan sonra kremşanti ile sıvayın.En son da çikolata sosunu döküp 3 ila 4 saat dinlendirip servis yapın.Afiyet olsun.Sevgili Aytaçcığım ellerine sağlık :)

8 Aralık 2011 Perşembe

Laciver Maxi Etekli Kombin 1

Merhabalar:)
Hep yemek hep yemek tarifi olmaz değilmi:)
Bugünde yeni cicilerden yaptığım bir kıyafet kombini ile sizleyim:)İnanın zaten örtülü arkadaşlarım bilir şöyle  tesettürlü olup,zevkli giyinmek zor valla her şeye ayrı bir özen gerekiyor.Bazen özenli bazen de özen göstermeden giydiklerimde olmuyor değil.Ama hamdolsun kendimize göre birşeyler bulabiliyoruz değilmi????Hepinize sevgiler.Yine görüşeceğiz:)

30 Kasım 2011 Çarşamba

Patlıcan Oturtma

Malzemeler
Yarım kiloya yakın kıyma
5 adet patlıcan
4 adet iri patates
3 adet kırmızı biber
2 adet soğan
2 diş sarmısak
Sıvıyağ
Tereyağı
Salça
2 Diş sarımsak
tuz
karabiber
nane
kekik
Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulup ,tuzlu suda beklettikten sonra,kurulayıp yağda kızartılıp bi kenara alınır.Patatesler de yuvarlak kesilip kızgın yağda kızartılır.Fırın tepsisinin en altına patates,üzerine patlıcan konur.Sonra bir tavaya sıvıyağ ve tereyağı konur.Küp küp kesilmiş soğan iyice kavrulur.Sarmısaklarda kavrulur.Üzerine salça eklenir.Kıymayı ve küp küp kesilmiş kırmızı biberde eklenip iyice kavrulur.Baharat olarak tuz,karabiber,nane,kekik koydum.Bu karışımı patetes ve patlıcan dizili tepsiye güzelce sıvadım.Üzerine kaşar rendeledim.En sonda bir kasede salça açıp üzerine gezdirdim.180 derecede yaklaşık yarım saat pişirdim.
Afiyet olsun:)))

24 Kasım 2011 Perşembe

Minnacık Bir Tatil:)

Merhabalar efendim keyifler nasıl sizlerde,bizde iyi çok şükür:)Kendime minnacık bir tatil verip bir kaç günlüğüne canım kuzimin yanına Samsun'a gidiyorum.Hepinize sevgiler dönüşte cicilerle dolu postta görüşmek umuduyla:))))))))))

18 Kasım 2011 Cuma

Pastane Usulü Şekerpare

                                                                                                                           Merhabalar Efendimm:)))
Uzun zamandır şöyle ağızda dağılan bir şeker pare tarifi arıyordum ki bloglardan birinde görünce hemen yapıverdim.İnanın harika bir tarif ağızda hemen dağılıyor ve insanı tıkamıyor.Biz bayıldk:)))tarife geçeyim...
Malzemeler
125 gr yumuşamış tereyağ
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
4 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
2 yumurta(1 sarı üzerine)
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
2,5 su bardağı un (eleyerek koyun)
Şerbeti
4 bardak şeker
5 bardak su
1/4 limonun suyu
Şerbetini iyice kaynatın kıvam alsın.
Yapılışı
Pudra şekeri,sıyağ,tereyağı ve yumurtaları mikserde bembeyaz köpük olana kadar çırpın.Ardından diğer malzemeleri koyarak ve en sonda unu eleyerek yavaş yavaş koyarak yoğurun.
Kulak memesi kıvamında güzel bir hamur elde edene dek yoğurma işlemine devam edin.Sonra yuvarlak şekiller verin ve fırın tepsisine dizin.Üzerini çatalla çizip,yumurta sarısı sürün ve 180 derecede önceden ısınmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin,aksi halde şerbet dökülünce hamur olur.Pişince ilk sıcaklığı çıkmış şekerparelerin üzerine ılık şerbeti döküp 1 gün ya da sabah yapıp akşama kadar dinlendirin.Fındık,fıstık,ceviz vb..süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun

10 Kasım 2011 Perşembe

Hüzünlenmemek Elde Mi?

Ata'mızın ölümünün 73.yılı..kendisini saygı ve sevgiyle anıyoruz..Yerin cennet olsun.

Back to Home. Back to Top Geliştiren İzmir Çetesi Mr. Kurtbey v2 Blogger Seo Templates..