Yaşam ve İnsanlar Düşünce

2 Haziran 2012 Cumartesi

Fırın Makarna

Merhabalarr
Bugünde fıırın makarna ile sizlerleyim.
Malzemeler
3 adet yufka
Bir paketten biraz fazla boncuk makarna
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım kalıp beyaz peynir
bir çay bardağı rendelenmiş kaşar
1 kase yoğurt
3 yumurta
tuz
pulbiber
Yapılışı
Makarnaları haşlıyoruz soğuması için kenara alıyoruz.Bu ölçü  fırınlarlarla berber verilen tepsiye göredir.Tepsiyi margarinle yağlıyoruz.Bir yufkayı tepsiye kenarları taşacak şekilde seriyoruz.Sonra haşlanmış makarnaların üstüne yoğurt,sıvıyağ,peynirler.tuz,2 yumurtadan bir sarıyı ayırarak butun malzemeleri makarna ile harmanlıyoruz.Bu karışımı tepsiye yayıyoruz.2.yufkayı da parçalayarak üzerine ekliyoruz.En son 3.yufkayı da muntazam şekilde kapatıp,tepsinin kenarlarından çıkanları da istifliyoruz.Üzerine yumurta sarısını sürüp,180 derecede yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.Dilimlemeden biraz dinlendirin ki dağılmasın.Afiyet olsun..

Sevgiler..

0 yorum:

Back to Home. Back to Top Geliştiren İzmir Çetesi Mr. Kurtbey v2 Blogger Seo Templates..