Yaşam ve İnsanlar Düşünce

20 Aralık 2011 Salı

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta
Malzemeler
Keki İçin
2 kahve fincanı Şeker
1 kahve fincanı kakao
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı süt
2 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Üstünü Islatmak İçin 
2 kahve fincanı süt
Süslemek İçin
1 paket krem şanti,şantinin üzerinde ne kadar sütle yapıldığı yazıyor.
1 paket çikolata sosu,çikolata soununda üzerinde nekadr süt kullanacağımız yazıyor.
Not:Bu tarif için harcanacak toplam süt miktarı 1 ltdir.
Hazırlanışı
Kek çırpma kabına önce şeker ve yumurtayı alıp iyice köpürene kadar çırpıyoruz.Ardından diğer kek malzemelerini de ekleyip çıpma işlemine devam ediyoruz.Çırpma işi bittikten sonra,yağlanmış kare borcama kekimizi döküp,önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip pişiriyoruz.Evet yanlış görmediniz yağ yok kek malzemesinde,ama tadı da bir o kadar güzel.Keki borama dökerken miktarının az görünmesi sizi yanıltmasın çünküü kabaracak:)Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkınca 2 finan süt ile ıslatın.Soğuduktan sonra kremşanti ile sıvayın.En son da çikolata sosunu döküp 3 ila 4 saat dinlendirip servis yapın.Afiyet olsun.Sevgili Aytaçcığım ellerine sağlık :)

3 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

ellerine sağlık sevgili aymuca pasta nefis görünüyor..

pembe kekik dedi ki...

Pratik ve lezzetli.Ellerine sağlık.

Nil dedi ki...

içinde kakao olup da benim ağzımın suyunun akmadığı bişey görülmemiştir daha. ellerine sağlık.

Back to Home. Back to Top Geliştiren İzmir Çetesi Mr. Kurtbey v2 Blogger Seo Templates..