Yaşam ve İnsanlar Düşünce

14 Ekim 2011 Cuma

Karnıyarık

Karnıyarık
8 adet küçük patlıcan
300 gr kıyma
domates
sıvriber
kırmızı dolmalık biber
2 soğan
sarmısak
salça ( 1 yemek kaşığı)
karabiber tuz
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletip sonra iyice kurulayıp kızgın yağda az kızartıyoruz.Az diyorum çünkü fırındada pişecek.Kızaran patlıcanların ortasını açıp bekletiyoruz.Bir tavada biraz sıvıyağ koyup,üzerine küp doğranmış soğan sarmısakları ekleyip soteliyoruz.sonra kıymaları atıp onlarlada iyice soteliyoruz.Sonra dolmalık kırmızı biberleri de minik minik doğrayıp atıyoruz.Salça tuz ve baharatı da ekleyip biraz kavurup kapatıyoruz.Arası açılan patlıcanları bir fırın tepsisine alıyoruz.Üzerine kıymaları paylaştırıp.Üzerine de bir minik kasede 1 tatlı kaşığı salçayı suyla açıp döküyoruz.En son sivri minik biberleri de koyup yarım saat 170 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

3 yorum:

** ZEL ** dedi ki...

Çoook severim,ellerine sağlık canım..
Bu vakitte bile hayır demem,keşke olsa da yesem :)
Afiyetle..

Gülcan dedi ki...

ÇOK SEVERİM CANIM ELLRİNE SAĞLIK.

anne eli gibi dedi ki...

ellerine sağlıkibirçok evde olduğu gibi bizim evdede çok sevilir,enfes görünüyor.

Back to Home. Back to Top Geliştiren İzmir Çetesi Mr. Kurtbey v2 Blogger Seo Templates..